Termékek

Miért Kominox kéményt?

A rozsdamentes acélból készült kéményrendszerek a mi fő profilunk. Egy vagyunk a kevés gyártó közül Szlovákiában, s ez lehetővé teszi számunkra, hogy mindenkinek megfelelő ajánlatot tudjunk nyújtani minőség és díjszabás terén is.

· Nincs szüksége beton alapra · Gyorsan átmelegszik – szinte azonnal maximális huzatot biztosít
· Nem foglal helyet a kandalló teréből · Lehetőség a kéményhuzat kiegyenlítésére
· Gyors szerelhetőség · Modern, esztétikus megjelenés
· A kémény szerelés után azonnal használható · Készítés során a legmodernebb technológiák használata
· Rövid szállítási határidő · Szakértői szerelés és tisztességes szaktanácsadás
· A szerelési költségek tartalmazzák a tető feltárását és visszafedését · Megbízható, biztonságos és problémamentes használat a felhasználó számára
· Ellenáll a koromégésnek · Alkalmas bármilyen tüzelőberendezéshez
· Szükség szerint alakítható vagy áthelyezhető · Bevizsgált szlovák termék a lehető legjobb áron
· A kémény felülete teljesen víz és időjárás álló  

 

KOMINOX KÉMÉNYBÉLÉSCSŐ RENDSZEREK

Nagyon sok öreg és veszélyes kémény van még a mai napig is használatban. Ezek üzemeltetését a kéményseprő nem engedélyezi. Veszélyesek, elrakódhatnak korommal és kigyulladhatnak, esetleg a füst beszivároghat otthonába, így akár halált is okozva. Az ilyen kémények felújításra szorulnak, méghozzá kéménybélelés formájában. Erre javasoljuk Kominox kéménybéléscső rendszereinket. Kéményeink savállóak, nagyon sima felülettel a jobb huzat érdekében és hosszú élettartammal. Önhordóak, nincs szükségük semmilyen külön felépítményre. Alkalmasak gáz, fa, olaj és szilárd tüzelésű fogyasztókhoz is. Az elemek tokos csatlakozással illeszkednek egymáshoz így biztosítva a pontos keresztmetszeti illeszkedést, hogy megfeleljenek a modern fűtőberendezések követelményeinek is. Lehetséges ovális kivitelben is.

Az alapanyag X2CrNiMo 17 – 12 – 2 (EN 1.4404) vagy X5CrNi 18 - 10 (EN 1.4301) típusú saválló rozsdamentes acél. 0,6; 0,8 vagy 1,0 mm falvastagsággal. Üzemi hőmérséklet 400 °C és ellenáll a koromégésnek.

Kominox kémény béléscső rendszerünk az európai és szlovákiai követelményeknek és előírásoknak (STN EN 1856 – 2: 2009) is megfelel. CSK jelzéssel ellátva.

Kominox kéménybélés rendszerünk lehetséges tulajdonságai (jelölés magyarázata):
T400 – N1 –D – Vm – L20060 – O50
T400 – N1 – D – Vm – L50060 – G50
T250 – N1 – W – Vm – L50060 – O50

Háromrétegű Kominox DW szerelt kéményrendszerek

Ha új házat épít, vagy új tüzelőberendezést szeretne üzembe helyezni és nincs kéménye, esetleg a meglévő kéménye nem felújítható, háromrétegű Kominox DW  szerelt kéményrendszerünk a megoldás. Saválló, rozsdamentes acélból készül. Megfelel huzat hatás és túlnyomás alapján működő rendszerek , modern gáztüzelésű, száraz vagy akár nedves üzemű, kondenzációs kazánok, de a klasszikus fatüzelésű nyitott vagy zárt tűztérrel rendelkező kandallók vagy kályhák füstgáz elvezetésére is. Az elemek gyorsan összeszerelhetők, tokos csatlakozással illeszkednek és bilincsekkel kell őket egymáshoz rögzíteni. Egyedi megoldásként minden idomunk külön tágul. A konstrukció könnyű, nincs szüksége beton alapozásra, acéltartókkal vagy akár az általunk gyártott rozsdamentes acél tartókkal szerelhető fel a falra. Alkalmas épületek belsejében és a külső falra történő felszerelésre is a hatályban lévő tűzvédelmi előírások betartásával. Sátor és lapostető esetében is felszerelhető. Megrendelésre a külső borítás kivitelezhető a RAL színskála bármelyik színében.

Az egyes idomok belső rétege X2CrNiMo 17 – 12 – 2 (1.4404) típusú saválló rozsdamentes acél vagy száraz, gáztüzelésű üzem esetén X5CrNi 18 - 10 (1.4301) típusú rozsdamentes acél, 0,6; 0,8 vagy 1,0 mm falvastagsággal.
A külső réteg és a tartóelemek anyaga X5CrNi 18 - 10 (1.4301) típusú rozsdamentes acél, 0,5 illetve 1,0 mm falvastagsággal.
A hőszigetelő réteg felhasználástól függően 25 mm vagy 50 mm vastag, minőségi, 140 kg/m3 térfogatsúlyú kőzetgyapot, illetve kerámiaszálas hőszigetelő.

Minden termékünk szakértők által a legmodernebb hegesztő és bádogos gépek segítségével készül. Az erről készült videókat a főoldalon megtekinthetik.

Kominox DW háromrétegű, szerelt kéményrendszerünk az európai és szlovákiai követelményeknek és előírásoknak (STN EN 1856 – 1: 2009) is megfelel. CSK jelzéssel ellátva.

Kominox DW háromrétegű, szerelt rendszerünk lehetséges tulajdonságai (jelölés magyarázata):
T400 – N1 –D – Vm – L20060 – O50
T400 – N1 – D – Vm – L50060 – G50
T250 – N1 – W – Vm – L50060 – O50

Koncentrikus Kominox KORA kéményrendszerek és túlnyomásos Kominox PT kéményrendszerek

Kominox KORA koncentrikus kéményrendszerünk a modern turbó és kondenzációs, zárt tűzterű kazánok részére készült, tehát a C4 típusú gázfogyasztók égéstermék elvezetésére és a friss levegő szolgáltatására. A rendszer két egymásba épített koncentrikus csőből épül fel, melyek közül a belső cső az égéstermék elvezetésére szolgál, a külső cső pedig az égéshez szükséges levegőt szállítja. Épületen belüli alkalmazását javasoljuk. Több fogyasztó is ráköthető, így például modern társasházak esetében, mikor minden lakás külön gázkazánnal rendelkezik, helyes választás. Hasonlóan, mint a többi kéményrendszerünk, ez a kéményrendszer se igényel beton alapozást, acéltartókkal van rögzítve az épület falára.

Az egyes idomok belső rétege X2CrNiMo 17 – 12 – 2 (1.4404) típusú saválló rozsdamentes acél a külső réteg anyaga X5CrNi 18 - 10 (1.4301) típusú rozsdamentes acél 0,6 mm falvastagsággal.

Kominox PT kéményrendszerünket a túlnyomásos üzem esetén használjuk. Az idomok belső csövei speciális szilikon tömítéssel vannak ellátva, hogy ellenálljanak az esetleges szivárgásnak. Ebben az esetben a maximális üzemhőmérséklet 250 °C.

Kominox KORA és Kominox PT kéményrendszereink az európai és szlovákiai követelményeknek és előírásoknak (STN EN 1856 – 1: 2009) is megfelelnek. CSK jelzéssel ellátva.

Kominox KORA és Kominox PT kéményrendszerünk lehetséges tulajdonságai (jelölés magyarázata):
T400 – N1 –D – Vm – L20050 – O50
T250 – N1 – W – Vm – L50060 – O50
T200 – P2 – W – Vm – L50060 – O50

Magasnyomásos Kominox VT kéményrendszerek

Kominox VT típusú háromrétegű kéményrendszereinket a kogenerációs aggregátorok füstgáz elvezetésére szolgálnak. Ezek a kémények magasabb hőmérsékletre és nyomásra vannak tervezve, extra szigetelés és plusz csatlakozó bilincsek biztosítják az összetéteket a jobb szigetelés érdekében. Magát a rákötést az aggregátortól a kéményig a fogyasztót beszerelő cég biztosítja. Az elemek gyorsan összeszerelhetők, tokos csatlakozással, szilikon tömítés nélkül, illeszkednek. A külső és a belső réteget is csatlakozó bilincsekkel kell egymáshoz rögzíteni. Nincs szükség beton alapozásra, acéltartókkal vagy akár az általunk gyártott rozsdamentes acél tartókkal szerelhető fel a falra.

Az egyes idomok X2CrNiMo 17 – 12 – 2 (1.4404) típusú saválló rozsdamentes acélból készülnek, általunk maximum 1 mm anyagvastagságig.
A szigetelés hőálló Cerablanket® kerámiagyapotból készül, ami 1260 °C hőállóságú.

Kominox VT kéményrendszerünk az európai és szlovákiai követelményeknek és előírásoknak (STN EN 1856 – 1: 2009) is megfelel. CSK jelzéssel ellátva.

Kominox VT magasnyomású kéményrendszerünk lehetséges tulajdonságai (jelölés magyarázata):
T600 – H2 –W – Vm – L50060 – O50

Egyéb termékek

Kérésre, lehetőség szerint, készen állunk különböző rozsdamentes acél készítmények előállítására, méretre szabására. Ilyen termékek például a rozsdamentes acélhordók, gyűjtő tányérok és egyéb temékek.
A termékek árát és anyagát személyre szabottan kezeljük. Az Ön elképzelései és igényei szerint készítünk egy egyéni árajánlatot.